OEUVREPRIJS 2015
 

De Voorburgse kunstenaar Frits Frietman heeft de Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs gekregen. Deze driejaarlijkse prijs, bestaande uit een bronzen penning ontworpen door kunstenares Dinieks en een oorkonde, werd zaterdag voor de derde maal uitgereikt aan een werkend lid van kunstenaarsvereniging ArtiBrak die zijn sporen heeft verdiend in de kunst en met zijn werk het meest aansluit bij een maatschappelijk belang. Frits Frietman was één van vijf genomineerden, de anderen waren Jolanda Verdegaal (keramiek), Marc Renckens (schilderijen), Loes Landman (schilderijen) en Joop van Egmond (schilderijen en objecten).
De jury koos unaniem voor Frits Frietman omdat zijn tekeningen een eigen stijl hebben en vakmanschap paren aan kunstzinnigheid en nieuwe ontwikkelingen. “Frietman is een groot kunstenaar, die plezier heeft in het tekenen en dat zie je terug in zijn werk”, aldus het juryrapport. “Hij heeft iets te vertellen, iedere tekening is een eigen verhaal. Frietman is veelzijdig, hij maakt niet alleen tekeningen, maar schrijft ook gedichten en columns.”

 
Foto: Noud van den Boer
 
OEUVREPRIJS 2012
 

Op 13 oktober werd bij galerie ArtiBrak voor de tweede maal de Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs uitgereikt. Deze driejaarlijkse prijs, die bestaat uit een penning ontworpen door kunstenares Dinieks, zal worden toegekend aan een werkend lid van ArtiBrak, dat zich met zijn werk verdienstelijk heeft gemaakt voor de kunst. De Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs, die in 2009 in het leven werd geroepen, werd dat jaar voor het eerst uitgereikt aan de Leidschendamse kunstenares Nel Pot. De drie genomineerden voor de Oeuvreprijs 2012 zijn Frans Kokshoorn, Jolanda Verdegaal en Carla de Beus. Een jury, bestaande uit Cees Post (kunstenaar te Den Haag), Eric Pape (kunstenaar te Delft), Paul Steenhauer (werkend lid van ArtiBrak) en Guido Bennebroek (architect en beeldend kunstenaar) zal uit deze drie genomineerden een keuze maken. Zaterdag om 17.00 uur werd de winnaar bekendgemaakt, gevolgd door een aangeklede borrel. Voorafgaand aan de uitreiking van de oeuvreprijs heeft beeldend kunstenaar Frits Frietman een lezing over De Nieuwe Ploeg gegeven).

 

 
     
Frans Kokshoorn ontvangt uit handen van juryvoorzitter Cees Post de tweede Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs.
     
 
 
 
Op zaterdag 14 november 2009 ontving Nel Pot de eerste Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs uit handen van Louise Engering-Aarts.
Nel Pot krijgt de prijs voor haar gehele oeuvre. De prijs bestaat uit een oorkonde en een penning, ontworpen door de kunstenares Dieniks.
Vanaf haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag heeft zij haar weg vervolgd als beeldend kunstenaar. Ze is ook les gaan geven om in haar onderhoud te voorzien. Nel was niet alleen beeldend kunstenares, maar ze heeft zich ook belangeloos ingezet voor diverse kunstenaarsverenigingen. Zij had zitting in ballotagecommissies, besturen en inrichtingscommissies. In 2004 ontving Nel een koninklijke onderscheiding zij werd lid in de orde van Oranje Nassau. Nel is een zeer productief kunstenares. Zij heeft ca. 320 exposities in binnen- en buitenland gehad. Haar werk is aangekocht door bedrijven, overheidsinstellingen, particulieren en musea.
Nel's kunst is gemaakt met diverse technieken en ze heeft een keur aan onderwerpen, waarin zij haar emoties tot uitdrukking brengt.
Meer informatie over het werk van Nel Pot zie haar website www.nelpot.nl
 
   
Nel Pot en Louise Engering bekijken de penning
 
Penning ontworpen door Dinieks